Vanaf het seizoen 2012-2013 zal Telenet alle wedstrijden uitzenden van de eerste klasse en dus niet zoals komend seizoen enkel drie topmatchen per speeldag. De Pro League en de Supportersfederatie van Profclubs hebben al positief gereageerd op het nieuws.

Voor het aanstaande seizoen deelt Telenet nog de rechten met Belgacom. Telenet kiest elke speeldag drie matchen uit die het wil uitzenden. De matchen die overblijven, gaan naar Belgacom.

Maar de rechten voor dat laatste lot moet Belgacom vanaf het seizoen daarna delen met Telenet. Dat betekent dat Telenet alles mag uitzenden. Omdat het over niet-exclusieve rechten gaat, kan ook Belgacom die matchen nog uitzenden.

Belgacom zal komend seizoen de matchen gratis aanbieden aan zijn klanten. "Onze beslissing om lot 3 te kopen is geen reactie op die zet", zegt Telenet. "We willen onze klanten enkel een duidelijk aanbod doen."

Positief voor de voetballiefhebber is dat het vanaf '12-'13 dus volstaat om maar één decoder in huis te hebben om het Belgische voetbal te volgen.

"Dat was de belangrijkste wens van onze klanten. We hebben de voorwaarden van het voetbalcontract nogmaals bestudeerd en daaruit bleek dat wij vanaf het tweede jaar ook mogen bieden op lot 3, tegen hetzelfde bedrag als Belgacom", klinkt het bij Telenet.

Pro League en Supportersfederatie voor Profclubs zijn tevreden

De Pro League is tevreden dat Telenet vanaf 2012 ook lot 3 koopt. Logisch, want de beslissing van Telenet levert de eersteklasseclubs meer geld op.

 

"Vanaf het seizoen '12-'13 gaat het wellicht over 57 miljoen euro, dat is twee miljoen extra. Het jaar daarop wordt dat met de indexatie zelfs 60 miljoen euro", weet afscheidnemend Pro League-voorzitter Ivan De Witte (foto).

De Supportersfederatie van Profclubs reageert ook opgetogen. "Dit komt elke fan ten goede. We hopen wel dat er ook voor dit seizoen al een of andere vorm van uitwisseling van beelden komt."